ارزانی ؛ طعمه جدید قصابان بدون مجوز در اهواز /خرید گوشت های بدون مجوز،ارمغان بیماری برای شهروندان
چند سالی است در مسیر خروجی اهواز به سمت زرگان شاهد ذبح و آویزان کردن لاشه دام ها هستیم. اگر از سمت اهواز به سمت زرگان عبور کنید قصابی های را مشاهد می کنید که تعداد زیادی گوسفند را آماده کشتار در جلوی مغازه خود بسته اند و برخی را نیز کشتار کرده و برای […]
چند سالی است در مسیر خروجی اهواز به سمت زرگان شاهد ذبح و آویزان کردن لاشه دام ها هستیم. اگر از سمت اهواز به سمت زرگان عبور کنید قصابی های را مشاهد می کنید که تعداد زیادی گوسفند را آماده کشتار در جلوی مغازه خود بسته اند و برخی را نیز کشتار کرده و برای فروش به مسافران و گردشگران آماده و در دید عموم قرار داده اند. قصابان در این مناطق بدون رعایت موازین قانونی و بهداشتی و حتی شرعی اقدام به ذبح احشام و فروش آن به مردم می کنند و جالب اینجاست که مصرف این دام ها با استقبال بسیاری از مردم اهواز روبرو شده است.
ممکن است دلیل این استقبال و رغبت مردم به خرید گوشت از این قصابان، قیمت پایین آن باشد و یا اینکه این مصرف کنندگان به خرید گوشتی که تازه و گاه در برابر دیدگان آنها ذبح شده رغبت نشان می دهند و ظاهر لاشه را نشانه سالم و بی عیب بودن دام می دانند، غافل از اینکه بیماری های زیادی وجود دارد که بین دام و انسان مشترک و با علائم پیدا یا پنهان هستند که برخی از این علائم از چشم قصابان و فروشندگان و مصرف کنندگان مخفی است ؛ حتی اگر لاشه دام عاری از هرگونه علائم بیماری باشد.بر اساس توصیه دامپزشکی، گوشت قرمز تازه ذبحشده باید به مدت ۲۴ ساعت در یخچال یا سرخانه برای از بین رفتن برخی بیماری ها قرار بگیرد. گوشتی که نظارت بهداشتی بر روی آن صورت نگرفته باشد، سلامت مردم را به خطر می اندازند.
به نظر می رسد برای برچیده شدن کشتارگاه های غیر مجاز حاشیه شهر اهواز نیاز به همکاری دستگاه های مرتبط دارد و دستگاههایی مانند نیروی انتظامی، دادگستری، محیط زیست، بهداشت، شهرداری و دامپزشکی باید در این خصوص ورود کنند چون جدای از غیر بهداشتی بودن این کشتار ها ، ذبح گوسفندان آن هم در حضور مردم علاوه بر اصولی نبودن وبهداشتی نبودن ، باعث نامناسب بودن چهره شهر می شود . این دستگاهها باید با همکاری هم و با کار فرهنگی و آموزشی با چنین موضوع برخورد کنند. هرچند برای جلوگیری از فعالیت این صنوف از سوی برخی دستگاه های اجرایی و نظارتی اقداماتی انجام شده ولی تلاش ها بی نتیجه بوده و بعضا با برخی کارشکنی ها روبرو است.
ناگفته نماند موضوع قصابی های غیرمجاز در ورودی زرگان از یک سو موجب اشتغال شده که این خود ارزشمند است . اما باید توجه داشت گوشت گرم احشامی که برای کشتار انتخاب می شوند بدون تاییدیه سلامت از دامپزشکی به فروش می رسند ، از این رو با توجه به شرایط کرونایی کشور و استان خوزستان می طلبد دستگاه های متولی در این زمینه توجه بیشتری کنند تا مردم بتوانند گوشت مورد نیاز خود را بدون هیچ دغدغه ای سالم وبهداشتی خریداری نمایند .
شهرزاد امیری
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید